Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2012 10:38 - Цигарите
Автор: ourlives Категория: Други   
Прочетен: 805 Коментари: 0 Гласове:
0



   Обичате да пушите или напротив - искате да се оттървете от тази зависимост? Повечето хора не знаят! Странно е, но това според мен е истина. Хората не знаят какво точно искат по отношение на цигарите! Мислят, че знаят, но никога не са се замисляли сериозно в дълбочина по тази тема. Говоря за консуматорите разбира се. И така, кое да бъде? С тях или без тях? Не е лошо да помислите, но да помислите сериозно, освен ако разбира се не сте убедени, че искате да изпушите всички цигари на света! Ако обаче някога сянката на желанието за спиране на консумирането е минавала през главата ви - замислете се! 
ОК! А сега по същество.
   Не можете да спрете цигарите ако наистина не сте осъзнали значението им за вас и самата зависимост. Може да се прочете много по въпроса за цигарите и четенето наистина може да наклони везните към правилно решение. Има популярна книга по въпроса и доста хора казват, че след прочитането й са спрели цигарите (потърсете в google, аз не съм я чел и няма как да я препоръчвам). Колкото повече информация имате по въпроса, толкова повече се вдига възможността да помислите обективно и в дълбочина. Да не се заблуждаваме - всичко е в главата!
   Какво печелите от цигарите? Удоволствие? Спокойствие? Креативност? Пари? А какво губите? 
   Колкото повече въпроси - толкова повече разбиране на проблема, истината ще излезе наяве? Може би мислите, че няма нужда от тези философии, че цигарите просто се пушат или не се пушат. Да, точно така - или пушиш или не пушиш! Но има хора, които имат нужда да бъдат насочени към изхода, да получат помощ и за тях решението не е толкова просто! Толкова много консуматори с 20+ годишен стаж искат да спрат цигарите но за тях не е лесно, не могат просто да не пушат защото за тях спирането на цигарите е като лична загуба на нещо ценно! Спирането на цигарите не е загуба и единственото, което трябва да направим, е да убедим мозъкът в това! А това е толкова трудно.. 
   Няма точна рецепта как да спрем цигарите, аз лично имам само насоки и просто ще ги обобщя: 
      - Информирайте се по въпроса, четете или потърсете специалист!
      - Разберете какво е за вас пушенето.
      - Наблюдавайте други пушачи ако ви е трудно да се самонаблюдавате, това може да ви е от помощ.
      - Вземете решение - с тях или без тях.
   Разбира се свободната воля винаги работи и ако искате да пушите - просто пушете.

   Защо написах това? Защото може да накара някого да се замисли а това е достатъчно.  Успех с избора!




Гласувай:
0




Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ourlives
Категория: Хоби
Прочетен: 12092
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930